Homepage Dezvoltare durabilă Abordare Abordarea dezvoltării durabile la Roşia Montană

Abordarea dezvoltării durabile la Roşia Montană

Proiectul minier al RMGC a fost gândit ca un motor al dezvoltării întregii comunităţi din Roşia Montană si din zona inconjurătoare. Considerăm că dezvoltarea durabilă garantează contribuţia noastră la bunăstarea pe termen lung a comunităţii, impactul fiind măsurat nu doar în termeni economici, ci şi din punct de vedere social, etic si mediului. Viziunea noastră este să creăm valoare pentru toate părţile interesate prin:

  • managementul eficient al mediului în care se va dezvolta proiectul minier
  • conservarea patrimoniului din Roşia Montană
  • oferirea de locuri de muncă la  nivel local 
  • dezvoltarea infrastructurii din zonă
  • imbunătăţirea accesului la servicii de sănătate, de educaţie şi la activităţi culturale 

Ne dorim ca locuitorii din Roşia Montană să aibă un mediu protejat, curat şi sigur, infrastructură mai bună şi servicii de asistenţă cel puţin la fel de bune ca în cele mai dezvoltate comunităţi de dimensiuni similare din România. În ceea ce priveşte infrastructura, comunitatea din Roşia Montană ar trebui să beneficieze de transport eficient, curent electric, surse de apă potabilă, drumuri bune, iluminat stradal, linii de comunicare moderne către restul ţării şi staţii de tratare adecvate a apelor menajere şi a deşeurilor. Locuitorii ar trebui încurajaţi să îşi dezvolte abilităţile antreprenoriale pentru a contribui la dezvoltarea comunităţii. Tinerii ar trebui sa aibă acces la oportunităţi de educaţie, instruire şi locuri de muncă, pentru a putea participa la viaţa comunităţii. Vârstnicii şi persoanele cu dizabilităţi ar trebui sa aibă parte de serviciile de asistenţă de care au nevoie.

Toate aceste direcţii se regăsesc deja în acţiunile companiei. Strategiile sunt gândite pe termen mediu şi lung, însă RMGC depune toate eforturile pentru a sprijini comunitatea şi în rezolvarea nevoilor imediate.

ArheologieClick pe poză pentru a o mări

Pagini similare