Homepage Media Roşia Montană: prezent și viitor (Video 3D)

Roşia Montană: prezent și viitor (Video 3D)

Februarie 2013

Aurul a fost dintotdeauna destinul Roşiei Montane. Tradiţia de 2000 de ani a mineritului este o dovadă în acest sens şi o motivaţie pentru ca această comunitate să aibă un viitor demn de cea mai veche aşezare minieră din România.

Roşia Montană s-a născut şi creşte din minerit. După secole îndelungate în care exploatarea s-a făcut în subteran, începând cu anul 1970, compania de stat a practicat mineritul de suprafaţă, în cariere deschise. Încetarea activităţii, în anul 2006, a lăsat în urmă o zonă neecologizată, cariere părăsite şi ape poluate.

Prin mineritul modern, trecutul îşi regăseşte demnitatea, iar oamenii speranţa.  Astăzi, Roşia Montană priveşte cu încredere spre un viitor prosper. Reluarea activităţii miniere presupune locuri de muncă, un mediu curat şi un patrimoniu pus în valoare, lucruri pe care roşienii le aşteaptă răbdători de ani de zile.

Prin minerit, România va deveni cel mai important producător de aur al Uniunii Europene. Investiţiile pe care le va aduce proiectul minier vor transforma Roşia Montană într-un centru minier şi turistic de talie internaţională. 

Te invităm să vizitezi Roşia Montană de mâine: verde, prosperă şi  plină de viaţă!