Homepage Proiectul Roşia Montană Comunitate

Comunitate

Dezvoltarea comunității din Roșia Montană - sumar

Proiectul minier va crea peste 2.300 de locuri de muncă directe pe perioada etapei de construcţie a minei, 800 de locuri de muncă directe în timpul exploatării şi 3.600 de locuri de muncă în total pe perioada operării. Contribuţiile majore la bugetele locale şi la bugetul de stat oferă posibilitatea realizării unor investiţii de utilitate publică în zonă. Proiectul include realizarea unei infrastructuri moderne, care va putea fi folosită şi după închiderea minei, precum si oferirea de facilitati de microcreditare şi programe de pregătire adecvate, menite să contribuie la dezvoltarea spiritului antreprenorial al populaţiei din zonă.

economie

Citește mai mult

Cartierul Recea, Alba Iulia

Cartierul Recea este rezultatul unei viziuni comune a companiei RMGC şi a comunităţii, viziune bazată pe două principii esenţiale împărtăşite: "Comunitatea trebuie să rămână împreună" şi "Vrem să ne mutăm, dar la mai bine". Până în prezent, 125 de familii au ales să devină cetăţeni ai municipiului Alba Iulia, optând pentru unul din tipurile de case construite de RMGC în cartierul Recea

economie

Citește mai mult

Viitorul sit de strămutare din Roşia Montană

Prin însuşi conceptul său iniţial – prevăzut a dezvolta o Zonă Centrală de instituţii publice şi servicii şi totodată o zonă de locuit, viitorul sit de strămutare din Roșia Montană a constituit principalul obiectiv al strategiei Companiei de a încuraja familiile din zona afectată de proiect să rămână în Roşia Montană.

economie

Citește mai mult