Homepage Proiectul Roşia Montană Economie Impactul economic al Proiectului Roșia Montană

Impactul economic al Proiectului Roșia Montană

Proiectul Roşia Montană reprezintă o investiţie directă de peste două miliarde de dolari în economia României. Raportat la comunitatea în care se desfăşoară, proiectul va avea un impact economic semnificativ, pentru că va crea locuri de muncă, directe şi indirecte, va deschide noi oportunităţi de afaceri şi va aduce contribuţii importante la bugetele locale şi de stat.

Pentru a ne asigura că beneficiile economice ale proiectului se reîntorc în comunitatea de care aparţinem, am implementat în cadrul RMGC o politică a furnizorilor locali, în care aceştia ocupă un loc preferenţial. Prin această politică, ne dorim să susţinem dezvoltarea întreprinzătorilor locali, din comuna Roşia Montană şi localităţile învecinate. 

Tot în sprijinul investitorilor locali, RMGC a creat Roşia Montană MicroCredit, o instituţie de micro-finanţare destinată să sprijine antreprenoriatul la nivelul comunităţii locale. Având în vedere stadiul actual al proiectului Roşia Montană, activitatea MicroCredit este momentan suspendată, urmând a fi reluată la momentul potrivit.

Un alt beneficiu important al proiectului îl reprezintă crearea de locuri de muncă la nivel local şi judeţean. Şi în acest sens, în cadrul RMGC încurajăm atragerea de forţă de muncă în special din comunitatea impactată de proiect, comuna Roşia Montană şi zonele învecinate. Având în vedere că proiectul Roşia Montană va genera peste 2300 de locuri de muncă directe în perioada de construcţie, beneficiul adus comunităţii locale şi judeţene este unul deosebit de important.

Pentru a ne asigura că prin crearea de noi locuri de muncă vom aduce un beneficiu considerabil în comunitate, RMGC organizează periodic cursuri de formare profesională pentru membrii comunităţii locale.