Homepage Proiectul Roşia Montană Mediu

Mediu

Reabilitarea și închiderea minei de la Roșia Montană

Costurile aferente reabilitării şi închiderii minei de la Roşia Montană vor fi suportate în întregime de către Roşia Montană Gold Corporation (RMGC). La începutul fiecărui an de exploatare, RMGC va depune într-un cont special constituit întreaga sumă estimată pentru lucrările de reabilitare şi monitorizare pe termen lung a mediului. Acest cont poate fi accesat doar în scopul reabilitării mediului.Costurile actuale de închidere a proiectului Roşia Montană sunt estimate la 146 milioane USD, calculate pe baza funcţionării minei timp de 16 ani. Actualizările anuale vor fi stabilite de experţi independenţi, în colaborare cu Agenţia Naţională de Resurse Minerale (ANRM), în calitate de autoritate guvernamentală competentă în domeniul activităţilor miniere.

economie

Citește mai mult

Apa de la Roșia Montană

De 2.000 de ani, la Roşia Montană se face minerit, iar metodele de exploatare minieră practicate în trecut au dus la poluarea solului şi a apelor de suprafaţă din zonă cu metale grele şi compuşi ai acestora. Încă din primul an de funcţionare, proiectul propus de Roşia Montană Gold Corporation prevede stoparea acestei poluări istorice şi îmbunatatirea calităţii apelor din zona Roşia Montană.

economie

Citește mai mult

Biodiversitate la Roșia Montană

În ceea ce priveşte biodiversitatea, ne propunem ca proiectul Roşia Montană să aibă un efect negativ cât mai mic în perioada de construcţie şi un efect net pozitiv în perioada de reabilitare a minei.

economie

Citește mai mult

Tehnologie la Roșia Montană

90% din aurul extras astăzi la nivel mondial este obținut prin aceeasi tehnologie, folosită în siguranță în mine din Statele Unite, Canada, Noua Zeelandă, Italia, Finlanda, Spania și Suedia.

Citește mai mult