Homepage Cine suntem Despre noi

Despre noi

Roşia Montana Gold Corporation (RMGC) este o companie înfiinţată în anul 1997, în judeţul Alba, în care acţionari sunt compania minieră de stat Minvest Roșia Montană S.A. - cu 19.31 % și Gabriel Resources – cu 80.69%. RMGC urmează să dezvolte cea mai modernă mină din România, la Roşia Montană, aducând beneficii importante economiei româneşti. În calitatea sa de mină model, Proiectul Roşia Montană va stabili un nou standard pentru mineritul aurifer responsabil, atât la nivelul Uniunii Europene, cât şi la nivel mondial.

Compania Gabriel Resources este cotată la Bursa din Toronto (simbol GBU). 

Valoarea totală a investiţiei în dezvoltarea proiectului minier este estimată la 1,7 miliarde de dolari.

Echipa de Management

Dragoş Tănase Director General Roşia Montană Gold Corporation S.A. Președinte și CEO Gabriel Resources

Dragoş Tănase conduce compania Roşia Montană Gold Corporation din februarie 2008, venind de la cel mai mare operator de comunicaţii prin cablu din România, UPC. La UPC, Dragoş Tănase a coordonat integrarea operaţională a doi mari operatori de cablu, UPC şi Astral Telecom, care împreună aveau 3.600 de angajaţi, şi a deţinut poziţia de Chief Financial Officer timp de 7 ani.

Anterior, Dragoş Tănase - specialist în management financiar - a lucrat în consultanţă financiară şi de afaceri în Ministerul de Finanţe şi apoi în compania de consultanţă Arthur Andersen, furnizând consultanţă pentru ramurile industriale majore ale României. A acceptat provocarea de a conduce Roşia Montană Gold Corporation după ce timp de un an a analizat în detaliu potenţialul industriei miniere şi impactul pozitiv semnificativ al proiectului.

Din August 2018, Dragoș Tănase este si președinte si CEO al Gabriel Resources